Ela Ionescu

coordonator cursuri actorie

Este actriță, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, în 2003, la clasa profesor Mircea Albulescu. În prezent, o puteți vedea la Teatrul Bulandra, în spectacolele Arlechino moare? și Pescărușul, precum și în Othello, producție a Teatrului Tony Bulandra, din Târgoviște.

În anul 2014 fost nominalizata la Premiile Gopo, pentru rolul din lung-metrajul La limita de jos a cerului în regia lui Igor Cobileanski. Pentru rolul Eva, din Dimineața care nu se va sfârși, în regia preotului Ciprian Mega a fost nominalizată la Madrid International Film Festival și la Premiile Gopo, 2018.

In film a mai colaborat cu regizorii Radu Muntean, Bogdan Mustață, Tedy Necula, Bogdan Mirică, Hadrian Marcu, Dan Pița, Ioan Cărmăzan, Sergiu Nicolaescu. A jucat în spectacole pe scena Teatrului Act, Teatrului de Comedie, Teatrului Nottara. dar și în numeroase producții independente. In televiziune a făcut parte din distribuția serialului Gașca, difuzat pe KanalD. De 5 ani coordonează cu drag și pasiune cursurile de actorie pentru copii, din cadrul Studio Creativ și în școli.